Posts in Category: Bericht

Citroënweekend Beerta (Groningen) 21, 22 en 23 augustus 2015

Volgend weekend is er een Citroen-evenement in Beerta (overnachten op campings in de buurt is mogelijk, gratis entree). Deze keer is er een groepje Citroën-enthousiasten die een weekend vol Citroën organiseren en wederom is gekozen voor de locatie op de ijsbaan. Kijk voor meer info op website: http://www.citroenweekendbeerta.nl/ .Jullie kennen deze locatie misschien nog wel van voorgaande K(r)ampeertreffens van 2cv Club Winschoten.

Het zou natuurlijk geweldig zijn als we met veel leden van 2CV Club Winschoten daar onze neus laten zien en uiteraard met onze prachtige Citroëns. Er is mogelijkheid om met z’n allen bij elkaar te staan. Het begint vrijdag 21 augustus om 19.00 uur, en het programma staat hieronder vermeld zoals de organisatie die heeft gepresenteerd; denk aan touwtrekken tot een Concours d’Elegance!!
Oproep: lijkt het je leuk om te komen kijken of was je sowieso al van plan om te komen kijken, meldt je als 2CV Club Winschoten-lid bij de organisatie van Citroenweekend Beerta en je wordt doorverwezen naar ons. We willen graag namens onze club een touwtrekteam van zes personen bijeen brengen, dus (semi) sterke leden of hun aanhang -> meldt je aan!!

Het wordt een geweldig weekend met veel leuke auto’s. Wil je 2CV Club Winschoten ook volgen via Facebook? Klik dan hier! Dan loop je in geen geval zo’n leuk weekend mis!

Wij wensen een ieder een goede (werk)week en zien jullie graag aankomend weekend in Beerta en vergeet niet: Hieronder staat het programma vermeld!

Het bestuur

2CV Club Winschoten

Anjo, Michiel, Victor, Marjanka

cv2

Op 21 , 22 en 23 augustus zullen wij  Citroen weekend Beerta gaan houden.

Op 21 augustus vanaf 19:00 uur , ontvangst gasten die met hun mooie Citroen’s zullen komen.

Even wat bijpraten en dan naar de desbetreffende camping’s .

Op 22 augustus van 10:00 uur een show met allerlei verschillende type’s van het legendarische merk Citroën ,wij hopen de Citroën Rosalie te mogen begroeten , Traction Avant , DS , CX .XM, BX  maar ook HY , GS ,GSA ,VISA ,AMI  kortom alle type’s en niet te vergeten de 2CV .

Maar ook de jongere exemplaren krijgen bij ons een plek , omdat wij willen laten zien dat Citroën , een vooruitstrevend merk is die niet bang is voor nieuwe ontwikkelingen .

Wij ( Team van Citroën weekend Beerta) hopen ook de allernieuwste modellen te mogen begroeten .

Op 23 augustus beginnen we om 11:00 uur tot 18:00 uur , deze dag staat ook vol van activiteiten om

TOUWTREKKEN   TOUWTREKKEN  VOOR CITROEN CLUB’S !!!!

13:00 uur kunnen Citroen teams gaan touwtrekken ,wie zijn de beste en sterkste citroen team met een prijs van 250,00 euro voor het winnende team !!!

een team moet uit minimaal 6 personen bestaan , meer mag die kunnen dan als reserve fungeren als een van de teamleden uitvalt door een blessure .

Dus geef je club ook op als touwtrekteam , opgave kan via touwtrekken@citroenweekenbeerta.nl opgave is wel noodzakelijk !!!

maar ook al die prachtige Citroën’s zullen hier weer staan en mogelijk wel meer , voor de gasten die zaterdag niet aanwezig konden zijn .

Ook weer een gevarieerde braderie , met allerlei gezellige kraampjes.

En dit allemaal in een mooie rustige franse ambiance met terrasjes er tussen door voor een hapje en een drankje of met een mooie glas wijn .

Wij houden in de middag een verkiezing van mooiste Citroën van Citroën weekend Beerta 2015 en een Concour de elegance met daarbij een leuke gevarieerde Braderie , een onderdelenmarkt en een Citroën gerelateerde markt met allemaal gadget’s , miniatuurwagens van Citroën .

Daarbij hebben wij nog een echte Waarzegster/ Handlezeres op de markt die uw Citroën toekomst kan lezen en voorspellen.

En we zijn nog in onderhandeling met een aantal partijen om deze dag nog mooier en spectaculairder te maken , dan hij al is .

Er zullen geen races worden gehouden of andere gevaarlijke dingen , gewoon in alle rust al die mooie wagens kijken en er over te praten met collega Citrofielen , en die mensen die nog geen Citrofiel zijn , die worden dat vanzelf wel op deze weekend in augustus .

Wij hebben ook aan de Kids gedacht , bij de locatie is een prachtige speeltuin met kinderboerderij waar ze naar hartelust kunnen spelen , en deze speeltuin kent maar een ingang en uitgang en alle waterpartijen zijn omringd door een veilig hekwerk  , zodat uw kinderen daar veilig kunnen spelen .

Kortom een gweldige locatie voor jong en oud , en voor een ieder is de toegang gratis !!!!

Wilt u bijven overnachten ook dat is mogelijk , kijk dan even op “camping’s “of “Hotels/Motels”” .

Wij van het Team Citroën weekend Beerta wensen u dan ook een hele mooie Citroën weekend toe .

info@citroenweekendbeerta.nl

Met vriendelijk groet ,

Peter Wolff ( Contactpersoon )

Share

Midwinterrit 2015

Beste mensen. De eerste afspraken voor de midwinterrit van 2015 zijn alweer gemaakt. Deze keer gaan we naar het Drentse landschap en zullen we te gast zijn bij hotel-restaurant “De Rustende Jager” in het prachtige Eext. Het belooft een mooie rit te worden, alvast een tip van de sluier: thee en koffie bij aankomst zijn van de club, puzzelen “new style”, bolletje-pijltje-systeem, bikkelroute en watjesroute, opdrachten voor in en uit de auto, bos, heide, slingerweggetjes, rustieke / idyllische / pittoreske Drentse dorpjes, patat of bitterballen bij aankomst, gezelligheid, nog meer gezelligheid en . . . .  nieuw deze keer: gegarandeerd een minimale opkomst van 20 auto’s!

Hoe gaan we dat doen? Nou dat gaat als volgt: u maakt ontzettend veel reclame voor deze geweldige rit, sleept vrienden, kennissen, vage kennissen, kennissen van kennissen, familie, buren en noem maar op mee naar deze fantastische happening. Geen beschikking over een 2cv? We realiseren ons dat dat helaas niet meer voor iedereen weggelegd is. Een wat nieuwere Citroën is ook van harte welkom. Is ook dat wat lastig: een andere oldtimer is ook altijd leuk om te zien: VOLVO 145? Geen probleem, Peugeot 404? Fantastisch, kom maar op.

Let op: wel uiterlijk voor zaterdag 21 maart opgeven!

Opgeven kan via de telefoon: 06 – 239 478 44, via e-mail: masterbassguitarplayer@hotmail.com of via de website: www.2cvclubwinschoten.nl (contac).

Deelnemers die zich ingeschreven hebben worden via e-mail op de hoogte gehouden over de stand van zaken via de “midwinterritnieuwsbrief”.  Heeft u geen internet dan stel ik u hoogstpersoonlijk via de telefoon op de hoogte van het belangrijkste nieuws. Pas de problème.

Schrijf het op uw kalender, geef u op tijd op en graag tot ziens bij de Midwinterrit van 2015.

Groeten van Mathijs en Michiel

Share

30 augustus PETIT MONTMARTRE

01

Share

20 september 2014 Citroënmarkt Uffelte

Klik op deze link: 20 sept uffelte  voor het downloaden van alle info.

02

Share

Citroen 2 CV Meeting Grootegast  

01

Share

4, 5 en 6 juli 2014 het 36e Winschoter K(r)ampeertreffen

2CV Club Winschoten organiseert op

4, 5 en 6 juli 2014 het 36e

WINSCHOTER K(R)AMPEERTREFFEN

2cv tent

Sportpark De Boskamp, Noorderlaan 31, 9944 BT Nieuwolda

Met: citroenjenever bij aankomst, bar, puzzelrit, eendensoep, ontbijt,frituur, koffie, thee en vooral gezelligheid.

Deelname per auto: leden 17,50; niet leden 20,00

Share

Rit: Er is niets boven Groningen

Zondag 13 juli is de rit: Er is niets boven Groningen2cv Groningen

De rit begint net voor Project-X city.

Vanaf 11.00 uur vertrekken we van de Parkeerplaats Glimmermade (A28, richting Groningen, ter hoogte van km-bordje:  A28 Re 192.0.)

We rijden Groningen in het zuiden binnen, om vervolgens via de grachtengordel  (waar je o.a. het Groninger museum en het fraai gerestaureerde station kunt zien liggen) Groningen via de noord-oostkant te verlaten.’

Na een rit langs dorpjes als Ellerhuizen, Stedum, Wirdum, Appingedam komen we op de pier van Termunterzijl. Daar stoppen we voor een hapje/drankje. Er staat nl. het jaar rond een combikraam (heerlijke vis en prima snacks).

Het uitzicht over de wadden is fraai en in de verte zie je Duitsland liggen. Na de pauze rijden via o.a. Baamsum, Woldendorp, Oostwold (bij de Blauwe Stad), Midwolda richting het eindpunt (Van der Valk, Zuidbroek). Tijdens de gehele tocht kan je genieten van weidse vergezichten, fraaie boerderijen en lieflijke dorpjes.

De tocht is ongeveer 70 á 75 km.

Deelname voor leden van de 2CV Club.nl en de 2CV Club Winschoten is gratis (met maximaal 4 inzittenden), voor niet leden is een bijdrage van € 2,50 per auto + € 2,50 per inzittende verschuldigd.

Aanmelden via evenementen@2cvclub.nl voor 9 juli 2014, of c-kok@ziggo.nl. Vermeld het aantal personen.

Meld je aan i.v.m. het aantal routebeschrijvingen. Niet aanmelden betekent achter aansluiten en dan maar hopen of we nog een exemplaar over hebben 😉

Share

2cv versus DAKAR

Share

Kleurwedstrijd voor de kleintjes

 

Kleurplaat 2cv Club Winschoten

Share

Midwinterrit 2014

Beste eendliefhebber,

Zondag 23 maart is het eindelijk zo ver: de midwintterrit zal weer gereden worden. Uiteraard zit u allen met smart te wachten op deze grote dag, die natuurlijk groots aangekondigd op uw wc dan wel keukendeur aangeplakt hangt. Elke dag een streepje minder totdat het dan ein-de-lijk zover is. Manomanoman, wat een spanning.

Deze keer starten we weer bij de bere- maar dan ook echt be-re-gezellige “Stainkroeg” aan de Ommelanderwijk, alwaar de familie Panman ons gastvrij zal ontvangen. De koffie, thee of frisdrank staat vanaf elf uur voor u klaar. Wanneer iedereen genoeg bijgekletst heeft zal de rit zo rond een uur of twaalf van start gaan. Deze keer zal één en ander iets anders gaan dan vorige jaren. We, Mathijs en ik, hebben iets nieuws bedacht waarmee we hopen een nieuwe dimensie te kunnen geven aan de midwinterpuzzelrit. De midwinterrit versie 2.0 zeg maar. We zijn zeer benieuwd naar uw reactie. Natuurlijk gaan we alles uitgebreid testen zodat we zeker weten dat de route goed is. Alvast een tipje van de sluier: bolletje en pijltjes zullen ook deze keer weer de basis zijn, aangevuld met foto’s, ook deze keer weer om de zoveel plaatjes een honderd procent gegarandeerde bevestiging dat u op de goede weg bent, zodat, wanneer u deze bevestiging niet heeft u zeker weet dat u fout zit, maar ook zodat u weet waar u nog wel goed zat, ook deze keer weer een bikkel- en een watjesroute. Daarnaast vragen we deze keer extra creatieve puzzelinspanning van u. We hopen dat het daardoor EXTRA leuk is om mee te doen. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Als u dit leest is de route al getest door onze testrijder bij uitstek: the Seend. Sommigen zeggen dat hij is verhuist naar Afrika om zich te douchen in de moesson, anderen fluisteren dat hij naar de Canarische eilanden is gevlogen om cocosnoten leeg te drinken met een rietje, weer anderen hebben hem in Sotsji gezien op de bobslee baan. Het kan allemaal maar zo waar zijn. Het enige dat wij weten is dat hij de winterrit getest heeft, zijn tijd? 33 minuten en 33,33 seconden.

Mocht u nou niet kunnen of willen puzzelen, maar wel zin in gezelligheid hebben: de prijsuitreiking zal tussen drie en vier uur plaatsvinden in de oergezellige “Stainkroeg”. U bent ook dan van harte welkom om uw vlerken te komen warmen bij het openhaardvuur en gezellig bij te kletsen.

Dan nog het volgende: mocht u enthousiast zijn maar geen eend hebben? Geen probleem, snoeken, gs-en, ami’s en andere citroëns zijn ook van harte welkom. Heeft u geen oldtimer Citroën? Geen probleem, neem gewoon uw nieuwe Citroën mee ( zeker als u al in het bezit van de “cactus” bent ). Heeft u helemaal geen Citroën? Peugeot, Renault, Talbot oldtimers kunnen natuurlijk ook. Altijd leuk om weer eens een Peugeot 404 of desnoods een 205 te zien of een Renault 4, zie je ook niet zo vaak. Lukt ook dat niet, uw ex-redacteur rijdt nog steeds in een Volvo 245, ook erg leuk. Eigenlijk komt het erop neer: heeft u een oldtimer van welk merk dan ook: neem hem toch lekker mee. Hebben wij ook weer eens iets om naar te kijken. Is uw oldtimer, door bijvoorbeeld de nieuwe regelgeving van de straat af gepest? Gecondoleerd, laat echter uw pleziertjes niet afnemen, neem gewoon uw moderne auto mee en ga lekker mee puzzelen. Nodig vrienden en kennissen uit en komt allen!

Graag tot 23 maart,

midwinterrit

Share

Contact Us